DEPRESSION



count your blessings instead of sheeps

For what we want most, there's a cost that must be paid in the end.
- Tia Dalma

Even when I dream of you, the sweetest dream would never do. I'd still miss you babe.
- Steven Tyler

I wanna hold you but my senses tell me to stop.
- Alice Cooper

If I could reach the stars I'd give 'em all to you.
- Cher

When will my reflection show who I am inside?
- Christina/Mulan

I will always love you
- Whitney Houston

When you go, would you even turn to say:
I don't love you like I loved you, yesterday.

- Gerard Way

In our family portrait we look pretty happy, let's play pretend,
let's act like it comes naturally.

- Alicia Beth More

Too much love will kill you, it will make your life a lie.
- Freddie Mercury

One day I'll give birth to a tiny baby girl, and when she's born she'll scream.
And I'll tell her to never stop.

- Nicole Blackman

Love is not a victorymarch.
- Leonard Cohen

She's addicted to nicotine patches, she's afraid of a light in the dark.
- Tori Amos


mjauu

Hej bloggen!½!!!½!
 Jag sitter i skolan och har inte tyska, istället sitter jag inne på EC och kommenterar bilder. Bara för jag gillar livet.
Varför i hela friden har ni slutat kommentera min blogg? :(
Krävs det en massa ego-porrbilder? För det kan ordnas! :O

Everyone knows I'm in over my head

Åååh gymnasieångest.

Jag måste verkligen tvätta håret


blir jag väckt igen, är det faktiskt nån som dör - Markoolio

hejsan, det är jag igen. Såklart.
Idag är det söndag, och jag blev väckt 06.46 av min kusin som undrade var lampan var någonstans.
 Jag har vart barnvakt hela lördagen, och de små liven sov över här inatt. De ska snart åka hem iallafall.
 Jag är djupt deprimerad. Jag hatar det. I hate the world. hatehatehate
Jag vill sova, jag behöver en fet kram, tusen koppar te och lyssna på samma Per Gessle om och om igen. 
En "deppmenändåintesåhimladeppiga-ish"-låten. Så man inte blir suicidal av sig.


Over, and so fucking out, I killed my Girlfriend.

she never stops learning, does she?

ABORT

Abort betyder att man avbryter en graviditet. Anledningarna till att man inte vill ha barn och väljer att göra en abort kan vara många.

Kanske beror det på att man inte känner sig redo, man kanske tycker att man är för ung, att den som är pappa till barnet inte är den som man vill ha barn med eller att det inte passar in i ens liv som det ser ut just då. Det kan också vara för att man inte kan ta hand om ett barn. Oavsett vilken anledning man har till sitt beslut har man rätt att få göra en abort utan att behöva förklara sig för någon annan. Man har rätt att ändra sig när som helst före själva aborten.

Det finns ingen åldersgräns för att få göra abort.

Innan aborten

Man kan ha många frågor både innan och efter en abort, "Kommer jag att ångra mig?", "Kan jag bli med barn igen om jag gör abort nu?", "Vill jag verkligen göra det här eller gör jag det för någon annan?". Då kan det vara bra att prata med någon. I samband med en abort erbjuds man alltid stöd och hjälp både innan och efter. Även killen kan få prata med någon om han vill det.

Om man gör en abort behöver man inte oroa sig för att inte kunna få barn i framtiden.

Tjejen som bestämmer

Eftersom man är två om att ett barn blir till är det alltid bra att man pratar med varandra om hur man vill göra och fatta beslutet tillsammans. Men om man inte är överens är det alltid tjejen som bestämmer om hon ska göra abort eller inte. Som kille har man ingen rätt att ensam fatta beslutet att tjejen ska göra abort eller behålla barnet.

Om man väljer att göra abort behöver man inte berätta för någon inom sjukvården varför man gör det och ingen har rätt att ifrågasätta skälen till att man vill göra abort. Det står skrivet i abortlagen.

När kan man göra en abort?

Fram till den 18:e graviditetsveckan har man rätt att göra abort utan att behöva berätta för någon varför man vill göra det.

Efter den 18:e graviditetsveckan måste man ha ett tillstånd från Socialstyrelsen för att få göra abort. Ett sånt tillstånd får man bara om det finns särskilda skäl till aborten. Exempel på det kan vara att man är väldigt ung, har problem med alkohol eller droger, har blivit våldtagen eller att fostret har någon allvarlig skada eller missbildning.

Efter den 22:a graviditetsveckan får man inte göra abort längre. Anledningen till det är att barnet då kan överleva utanför mammans kropp.

Var gör man en abort?

Om man vet att man är gravid och funderar på att göra en abort kan man vända sig till en ungdomsmottagning. Man kan också gå till en vårdcentral eller gynekolog. De kan hjälpa en att ta kontakt med en abortmottagning på ett sjukhus. Det är där själva aborten görs. Man kan också ringa direkt till en abortmottagning och boka tid. Om man vet att man vill göra abort kan det vara bra att boka en tid så snart som möjligt eftersom det ibland kan vara väntetider på vissa mottagningar. Ju tidigare man gör aborten desto större möjlighet finns det också att välja abortmetod.

Hur går en abort till?

Abort kan göras på flera olika sätt. Vilket sätt den görs på beror på hur långt in i graviditeten man har kommit. Fram till vecka nio kan man själv välja metod. För att ta reda på vilken graviditetsvecka man är i utgår man från senaste mensens första dag. Man räknar alltså inte från själva befruktningstillfället. När man blir gravid är man alltså redan i tredje veckan.

Fram till vecka nio

Fram till vecka nio kan man göra abort med hjälp av läkemedel. Det kallas för medicinsk abort. Då får man en tablett på abortmottagningen, den kallas ibland för abortpiller. Det är inte samma sak som akut-p-piller. Efter att man tagit tabletten får man gå hem. Två dagar senare ska man komma tillbaka till mottagningen för att få ett nytt läkemedel, antingen som tablett som man sväljer eller som man för upp i slidan. Efter några timmar börjar man blöda, det är då som fostret stöts ut. Det kan göra ont. I så fall får man smärtlindring. Man får åka hem samma dag.

Det går också att slutföra aborten hemma, en så kallad hemabort. Då får man gå hem efter att man tagit det andra läkemedlet. För att få gör en hemabort måste man vara minst 18 år och ha någon vuxen hos sig.

Några veckor efter aborten gör man ett återbesök hos en gynekolog eller barnmorska för att kontrollera att det inte finns några rester av till exempel moderkakan, kvar i livmodern. Om det skulle göra det måste en så kallad skrapning göras. Då sugs eller skrapas de delar som är kvar försiktigt bort. Under tiden är man bedövad.

Fram till vecka 12 eller 13

Fram till vecka 12 eller 13 kan man göra abort med hjälp av en mindre operation. Det kallas för kirurgisk abort. Under själva operationen är man oftast sövd. Läkaren för in ett instrument i livmodern. Instrumentet är kopplat till en sug. Försiktigt sugs foster och moderkaka ut ur livmodern. Själva aborten tar allt som allt ungefär 20 minuter. Efter aborten får man stanna kvar på mottagningen i några timmar för att vila. Några veckor efter aborten får man ibland göra ett återbesök.

Efter vecka 13 och fram till vecka 18

Efter vecka 13 måste aborten göras i två steg. Då får man först läkemedel. Två dagar senare kommer man tillbaka till mottagningen och får nya läkemedel som sätter igång livmoderns sammandragningar så att fostret så småningom stöts ut. Det liknar en vanlig förlossning eftersom man får värkar och det gör ont på samma sätt som när man föder barn. Det kan ta från sex timmar upp till två dygn. Under tiden är man inlagd på sjukhus. När aborten är klar undersöker läkaren livmodern. Om rester av moderkakan finns kvar kan en skrapning av livmodern behöva göras. Några veckor efter aborten får man ibland göra ett återbesök.

Efter vecka 18 och fram till vecka 22

Efter vecka 18 får man bara göra abort om det finns särskilda skäl till aborten. Aborten görs då på samma sätt som mellan vecka 13 och 18.

Efter vecka 22

Efter vecka 22 får man inte längre göra abort. Det beror på att barnet då kan överleva utanför mammans kropp.

Efter aborten

Dagarna efter en abort är det bra att vila. Under de första dagarna och upp till en dryg vecka kan man ha ont, ungefär som mensvärk. Veckorna efter aborten brukar man blöda ungefär som när man har mens eller kanske lite mer. Hur länge man blöder skiljer sig från person till person och beror bland annat på vilken typ av abort man har gått igenom. Så länge man blöder ska man inte ha sex, använda tampong eller bada eftersom man då kan få en infektion. Efter ungefär fyra till sex veckor brukar mensen komma tillbaka.

Efter en abort kan vissa kan känna sig lättade medan andra kan känna sig nedstämda och ledsna. Man kan få ångest, skuldkänslor och problem att sova. Ofta växlar känslorna och funderingarna med tiden och ibland kommer de först långt efter aborten. Det är aldrig för sent att prata om vad man känner. Det gäller inte bara tjejen som gjort abort utan även killen som kanske skulle ha blivit pappa. Om man mår dåligt eller funderar mycket är det bra att prata med någon. Det kan man göra på mottagningen där aborten gjordes eller till exempel på en ungdomsmottagning.

hm, good stuff. Kom ihåg det girls, en dryg kvart med gummi är bättre än veckoperioder av ångest och mens-ish pain.


Jag vet att du också vill ha ett eget tvättställ!

 Mor min har vart så snäll och köpt ett hopvikbart tvättställ till mig, eftersom hon inte tyckte det var bra att jag lade ut alla mina kläder på golvet för att de skulle torka. Nu ska jag tvätta då, så jag har rena trosor till denhär veckan, och för att jag måste ju testa mitt überkoola alldelles egna hopvikbara tvättställ.. punktpunktpunkt
 Men jag ska lägga mig i badet också, lägga inpackning i håret och testa en nån scrub/ansiktsmask. Söndag u know.
Sen ska jag lägga mig sjukt tidigt, och "börja ett nytt liv imorgon". Lägga fram kläder dagen innan och äta havregrynsgröt utan mjölk och socker till frukost.
 Nej det ska jag inte alls. Jag skojade bara. Nu skall jag dricka upp resten av min cola och samla ihop mina smutsiga kläder och lägga mig i badet.

"jag håller munnen öppen också, för säkerhets skull!"

Jag sitter på mitt rum och äter halvfärdig klyftpotatis med avokadosallad och dricker ananas-jucie, medans jag tittar på Grodan Boll och Kalle Stropps svindlande äventyr på youtube.
 Happy sunday.

at worlds end

The king and his men tore the seaqueen away
And bound her in her bones
The seas be ours, and bind the powers
Were we will, we'll role
Yo-ho, all hads
Hoist the colours high
Heave-ho, thief and beggers, never shall we die
Yo-ho, haul together
Hoist the colours high
Heave-ho
Thief and beggers, never shall we die

Some have died, and some are alive
Others saild on the sea
With the keys to the cage, and the devil to pay
We lay to Fiddler's Green
The bell has been raised from its watery grave
Hear its sepulchral tone
A call to all, pay heed the squall
Turn your sails to home
Yo-ho, haul together
Hoist the colours high
Heave-ho, thief and beggers
Never shall we die

awesomness




I write sins, not tragedies

                   

tredje natten

ey
Klockan är 05.40, och Partyhatten har ockuperat min säng. Den jäveln somnade för länge sedan.
Hon är så läskig när hon sover, ger ifrån sig små kvidande ljud och sånt.. Och man hör verkligen inte att hon andas.
 På mig väntar en madrass utan lakan på golvet. Det är nog mestadels därför jag inte gått och lagt mig än..
Nu fick jag hicka.
 Idag, när vi vaknar, så ska vi köpa tevespel. Sen ska vi hem till Partyhatten och spela. Det kommer bli kickass.
Jag kommer behöva en jeffla massa energidryck kan jag säga, så vi får köpa sånt också.
Nu skall jag gå och ställa tillbaks datorn, och sedan lägga mig och blunda en stund.

Let's make a promise

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja, haha.
Nu är det nytt år och grejer, och det var jättemycket si och så om hurvida vi skulle göra på nyårsafton.
Nu tar jagoch berättar om min dag, från början till slut. Mest för att jag själv ska komma ihåg allt också, phnissss.

Vid fyra eller något vaknar jag, för sent som vanligt, då jag sedan skyndar mig att duscha och klä på mig.
 Självklart så ska det ju envisas med att bli mörkt innan jag ens gått ur sängen. Skickar ett sms, får svar, och plötsligt ännu mera bråttom.  Jag tar tag i en kraftigt överfull påse med kläder och en flaska sinnesförändrande och sätter på mig högklackat, och drar iväg hemifrån. Mot rotebro ska jag, ty där går närmsta bussen. Jag möter Sebbe på vägen, för att lämna påsen med kläder och sinnesförändrande. Hans mamma är o så snäll och erbjuder mig skjuts till väsby, som jag tackar och tar emot.
 I väsby träffade jag en person som jag inte nämner namnet på, men som jag  hade ett väldigt långt samtal med om, tja, det ska jag inte heller nämna. Det gick bra iallafall.
 Så när vi dragit ner lite tjära i lungorna och väntat på en buss i såhäääär många timmar så kliver jag av vid burger king och börjar knata mot Partyhatten. Nu sätter kylan in i mina små fötter. Men tack vare mina nya monster-über-smexade hörlurar så slapp jag iallafall frysa om öronen, och såklart hade jag ju musik.
 Väl hos Partyhatten, där Dåler redan väntar, så sätter jag mig ned och berättar om det långa samtalet jag haft. Sen var det inte så mycket mer med det.
 Räserbil, som tydligen varit full sedan klockan 3-4 den dagen tjatade om att vi skulle komma dit. För det var så att vi skulle hämta upp honom innan vi skulle vidare till Sebbe. Partyhatten skulle dock äta först, och Räserbil varnade oss om att han skulle somna om vi inte kom på störten, och vi skulle inte kunna väcka honom.
 Så sant som det var sagt, så står vi blott en timme senare och bankar på hans låsta dörr. Skriker genom brevlådan, ringer oavbrutet till hemtelefonen och tar sönder dörrplingan. Säkert 30-45 minuter står vi hjälplösa utanför, tills han äntligen öppnar dörren med ett drogat ansiktsutryck. Vi finner lägenheten tom på folk och ödlor, men full av tomma ölburkar och datordelar. Vi packar ihop vad vi nu skulle ha och inväntar T-bag som kommer springandes en stund efter oss. Sedan går vi, till fots, mot Sebbe. Nu känner jag starkt av att det var ett dåligt val att ta högklackat.
 Väl hos Sebbe spenderar vi de första timmarna med att spela tevespel. Ingen idé att slösa på vår flytande glädje.
ticktackticktack
Tolvslaget! Vi går ut och dricker champange och drar ner änn lite mer tjära i våra långsamt ruttnande lungor och är sociala med några av grannarna. Jag, eller mest Räserbil, har sönder mitt glas, och jag kysser Dåler ett par minuter efter tolvslaget. I kissed a girl, and I liked it..
Klockan passerar halv ett, och jag slår en pling till mor min för att bevisa min nykterhet och för att önska henne gott nytt år. Och det gick ju vägen. Sedan tar jag min plats vid bordet och häller upp vår flytande glädje och njuter av den när den rinner brännande genom halsen. Sen vet vi ju alla hur det går när man fått njuta av den känslan ett par gånger, men jag kan säga stolt, att jag var vid mitt sinnes näst bästa bruk och tog hand om alla jättebra.
 Speciellt T-bag, Simon! Ujujuj..
 Det första grabben gör när han kommer tillbaka är att han häller i sig allt som finns i glasen på bordet, för att sedan övergå till det tillståndet då man inte kan stå upp. Eller i dethär fallet, inte ens kan sitta upp..
Senare förorenade han Sebbes badkar och ville inte gå ut från toan. Jag satt med grabben i en timma säkert, och det slutade med att Dåler och jag bar ner honom för trappen och dumpade honom på en madrass.
 Sedan började Sebbe tjata på mig att jag borde skaffa barn nu, för jag skulle bli världens grymmaste morsa trots att jag inte ens fyllt ut mina byxmyndighets16-år! hah, ja vi får se hur det blir med den saken.
På natten kan det varit så att jag ringt eller smsat någon/några. HeHheeeeeeeeh.
Det som slog oss mest när vi vaknade var att det luktade ganska mycket snusk i rummet som vi sov i.
Detta pga: Utspilld saft + sinnesförändrande, skål med dill-dipp, chipspåsar, kardemummabullar, spya-kläder, ölburkar och sist men inte mins: kroppsodörer från fem stycken tonåringar.

Någonstans här tycker jag att det blir bra att sluta.
Jag hade ett finfint nyår, och jag hoppas mina nära också hade det.



Gott nytt år, I killed my Girlfriend.


RSS 2.0