Mellanbarn - fredlig lagspelare

"Man brukar säga att mellanflickan blir en god och förstående hustru. Mellanpojken med två systrar, som prins Carl Philip, är drömpartnern, en man som är duktig på att tolka kvinnors språk och signaler.
Är du mellanbarn har du lätt för att anpassa dig.
Du har varit klämd i mitten och har varken varit stor och duktig eller liten och gullig.
Eftersom du har lärt dig att inte ställa till med besvär utan hellre foga dig så har du också utvecklat stor flexibilitet och kan anpassa dig till de mest skiftande situationer.
Men det kan också ha varit svårt att byta roll, från att vara minst till att bli mellanbarn när ett nytt syskon föds. Mellanflickor är överrepresenterande bland kvinnliga alkoholister och kan få depressiva drag om hon inte hittar sin egen nisch i syskonskaran där hon blir bekräftad.

Bästa sidor:
Du är en fredlig lagspelare som trivs bra i mitten. Mellanbarn har lärt sig att både ge och ta order och har fått psykologiska muskler för livet. Duktig på att kompromissa och medla. Flexibla, tål förändringar bra och lyssnar gärna på andra.
Sämsta sidor:
Tar inte ställning, blir aldelles för lagom och har inga bestämda åsikter. Smiter undan vissa uppgifter och hänger med kompisar och kollegor i stället. Kan dra sig in i sin drömvärld eller kämpa extra hårt för att utmärka sig."

Sitter i skolan med ett svenskarbete om familjer.
Jag har ingen aning om hur jag ska börja eller formulera mig, och det är jobbigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0